Cykelvasan

Om

Vi som driver denna webbplats är inbitna cykelentusiaster som vid ett flertal tillfällen har cyklat Cykelvasan. På den här sajten vill vi dela med oss av vår kunskap och våra erfarenheter, som ett sätt att ge dig de verktyg du behöver för att förbereda dig själv för loppet på bästa sätt. Det inkluderar allt från sättet du tränar på till din kosthållning och hur du underhåller din cykel. Självklart går vi också igenom vilken typ av cykel du bör ha på Cykelvasan och vilken övrig utrustning du kan tänkas behöva.

Vi guidar dig genom Cykelvasan

Långt ifrån alla cyklister kan räkna med att genomföra denna klassiska tävling på under tre timmar, men om du är en seriös tävlingscyklist har du alla möjligheter att lyckas med denna bedrift. Som amatörcyklist kan du istället ha en annan målsättning, till exempel att gå i mål på under tre och en halv timme eller att göra det på under fyra timmar. Oavsett vilken målsättning du har, bör du komma ihåg att du först och främst tävlar mot dig själv.

Bara för att de snabbaste herrarna brukar sluta på ungefär 2 timmar och 40 till 45 minuter och damerna på runt tre timmar, innebär det inte att detta ska vara din målsättning. Sätt hellre upp en tuff men samtidigt realistisk målsättning och gör ditt yttersta för att uppnå den!

Klarar du av att genomföra loppet på en viss tid i år, kan du ju alltid försöka pressa tiden ytterligare nästa år. Du som känner att Cykelvasan 90 är att gapa efter lite mycket, även i motionsklass, kan istället sikta på att genomföra Cykelvasan 45 eller 30. Året därpå kan du ge dig i kast med en längre sträcka och på det viset hela tiden fortsätta att utvecklas som cyklist. Ingen människa blir en fullfjädrad tävlingscyklist över en natt, utan alla har vi vid något tillfälle varit nybörjare.

I egenskap av erfarna tävlingscyklister vet vi hur svårt det som nybörjare kan vara att på bästa sätt förbereda sig inför ett lopp som Cykelvasan. Därför ger vi dig tips och råd som förhoppningsvis gör att du tränar på rätt sätt före loppet, fokuserar på de saker som är viktiga och ignorerar mindre detaljer som har liten eller ingen betydelse för din förmåga att prestera ett bra resultat. Vi hoppas att du kommer ta till dig av denna information och att den kommer hjälpa dig att ta din cykling till nästa nivå!